Barnevelds college over miljoenenfout: ‘Dit mag niet gebeuren’

24 november 2022 om 08:53 Politiek Wouter van Dijk
Verantwoordelijk wethouder Wim Oosterwijk.
Verantwoordelijk wethouder Wim Oosterwijk.

BARNEVELD De gemeente Barneveld heeft een fout gemaakt bij de verwerking van de landelijke energietoeslag, waardoor de gemeente onder de streep minder geld overhoudt. Het college van b. en w. baalt van de fout. ,,Dit mag niet gebeuren. Wethouder Wim Oosterwijk baalt ook enorm”, aldus een gemeentewoordvoerder. De fout heeft volgens de gemeente overigens geen effect op het ingezette armoedebeleid; de energietoeslag kan gewoon worden uitgekeerd aan degenen die er recht op hebben.

B. en w. rekenden er aanvankelijk op dat de gemeente uiteindelijk acht miljoen euro zou overhouden op het boekjaar 2022. Recent werd dat bedrag nog verder naar boven bijgesteld naar 9,5 miljoen euro. Nu blijkt echter dat de rijksbijdrage voor de energietoeslag dubbel verwerkt is, waardoor het overschot naar verwachting zal uitkomen op 7,3 miljoe..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.