Staand vlnr: Bjorn Dokter en CDA'ers Gert Bouwman, Daan de Vries, Maarten Schipper, Roel van den Broek. Gehurkt: Henk Smit.
Staand vlnr: Bjorn Dokter en CDA'ers Gert Bouwman, Daan de Vries, Maarten Schipper, Roel van den Broek. Gehurkt: Henk Smit. CDA

CDA Barneveld doet inspiratie op bij De Korrel Beheer

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

BARNEVELD/TERSCHUUR Het CDA heeft een bedrijfsbezoek gebracht aan De Korrel Beheer, dat gevestigd is in Terschuur en Barneveld. De christen-democraten kregen een rondleiding van eigenaar John Dokter en zijn zoon Bjorn. Naast dat het CDA benieuwd was naar de locatie op bedrijventerrein Harselaar, wilde de delegatie ook graag in gesprek met De Korrel om te zien of de schaarste van tarwe(bloem) het bedrijf raakt gezien de trieste situatie in Oekraïne.

De Korrel Beheer is de holding, waarin ECS Paneermeel Industrie en MasterMix zijn verenigd. Het bedrijf hecht veel waarde aan haar eigen productie en groeit volledig autonoom. ,,Op eigen kracht en in nauwe samenwerking met onze klanten succesvol opereren in binnen- én buitenland. Dat is waar we voor staan”, aldus John Dokter.

OEKRAÏNE Het bedrijf is in 1993 opgericht en produceert tachtig verschillende soorten paneermeel. Het brood dat daarvoor als grondstof dient, wordt in eigen beheer gebakken. Het paneermeel wordt naar meer dan twintig landen over de hele wereld geëxporteerd, waarvan het meeste naar Duitsland en de Benelux. ,,Voor het maken van paneermeel hebben we veel tarwebloem nodig. Hoewel de tarwe veelal uit Oekraïne komt, wordt de tarwebloem voornamelijk vervaardigd in Duitsland en België. Deze landen leveren tot op heden nog voldoende tarwebloem. Wel zie ik dat prijs van tarwe fors aan het toenemen is’’, aldus Dokter. 

ÉÉN LOCATIE Verder wordt in de fabriek in Terschuur op vier verschillende locaties geproduceerd en gemixt. Omdat De Korrel de wens heeft om dit op korte termijn naar één locatie te brengen, is het bedrijf hard op zoek naar een geschikte locatie in Terschuur die voldoende ruimte biedt. Aan het CDA is gevraagd om hierin mee te denken en De Korrel te ondersteunen waar dat kan.

STATUSHOUDERS Het CDA heeft naar eigen zeggen veel inspiratie opgedaan bij het bedrijf. ,,Daar kunnen we trots op zijn. Met name de innovatie en het personeelsbeleid zijn onderwerpen die we als fractie graag meenemen naar het gemeentehuis. Erg indrukwekkend om te zien hoe John met De Korrel aandacht heeft voor zijn medewerkers. Zo maken statushouders een kwart van het personeelsbestand uit. Ook heeft het bedrijf oog voor de situatie in de Oekraïne. Het tekent De Korrel dat aan statushouders een kans wordt gegeven en hen een toekomstperspectief wordt geboden. Als CDA zijn we verheugd dat statushouders bij De Korrel aan het werk kunnen, begeleid worden en zo mee kunnen doen in het economisch verkeer’’, aldus Maarten Schipper namens de partij.

SPECIALE FRIET John Dokter attendeerde de CDA’ers nog op een nieuw product waar hij erg trots op is. Dat betreft gezonde friet zonder gluten en friet waar geen vet bij vrijkomt. De friet kan in de airfryer worden opgewarmd. ,,Ook hebben we een coating ontwikkeld voor friet die binnen een minuut warm en ook nog lekker en knapperig is. Deze speciale friet tref je sinds kort aan op vluchten van Transavia en Eurowings.’’

advertentie