Mijntje Pluimers: ,,Eigenlijk vind ik elk ander land geweldig; het ontdekken van nieuwe culturen, landschappen, mensen, gewoonten, natuur en gerechten.''
Mijntje Pluimers: ,,Eigenlijk vind ik elk ander land geweldig; het ontdekken van nieuwe culturen, landschappen, mensen, gewoonten, natuur en gerechten.'' Familie Pluimers

De favorieten van Mijntje Pluimers: ‘Spanje heeft ons hart gestolen’

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

BARNEVELD In de rubriek De Favorieten Van hebben de kandidaten vrij spel. Er is maar één vraag: wat zijn jouw favorieten? Deze keer Mijntje Pluimers, lijsttrekker van Lokaal Belang. ,,Ik volg nooit diëten, maar één keer per jaar volg ik een week lang een dieet: Het oliebollendieet.’’

Favoriete man: Geert Pluimers natuurlijk, de liefste, de leukste. Getrouwd sinds 2004. Samen hebben we twee prachtige kinderen gekregen: Isabel (16) en Thomas (14). De drie liefdes van mijn leven.

Favoriet huisdier: Blij met onze gezinsuitbreiding, ze heet Saartje en ze is nu 5 maanden. Een lief zwart katje met witte voetjes en super eigenwijs. Dat past wel een beetje bij mij. Ik ben een groot dierenliefhebber en zeg altijd dat ik ben opgegroeid in een dierentuin; wij hadden thuis veel verschillende soorten dieren.

Favoriete vakantiebestemming: Eigenlijk vind ik elk ander land geweldig; het ontdekken van nieuwe culturen, landschappen, mensen, gewoonten, natuur en gerechten. Ieder land is natuurlijk uniek, maar de afgelopen zomer maakten wij een rondreis door Spanje. En dat land heeft ons hart gestolen. Indrukwekkende steden als Barcelona, Madrid en Bilbao uitgebreid bezocht. Dat smaakt naar meer.

Favoriet moment van de week: Als ik een drukke week heb gehad, en dat gebeurt nog wel eens, dan is het heerlijk om op zaterdagochtend zonder wekker wakker te worden. Aan de tafel, de krant bij de hand, een vers kopje koffie. Samen met het gezin een beetje plannen maken wat we het weekend gaan doen. 

Minst favoriete moment van de dag: Een vroege doordeweekse ochtend in de winter als de wekker gaat, terwijl het nog donker is. Ik heb een goed humeur, maar dan is het verstandig mij eventjes met rust te laten.

Favoriete muziek: Ik heb een brede smaak, maar het is afhankelijk van het moment van de dag en de omstandigheden. In de auto altijd Sky Radio. Daarnaast kan ik intens genieten van pianomuziek, zoals van Einaudi. Of wegdromen bij Leonard Cohen, Andrea Bocelli of Paolo Conte. Maar op zijn tijd stevige rockmuziek van Metallica is ook heerlijk.

Favoriete muzieknummer: Daar hoef ik niet lang over na te denken. The Phantom of the Opera door Henk Poort en Floor Jansen. Dit is de wereld overgegaan. Zeer intens.

Favoriet eten: Italiaanse keuken en Aziatisch, met een bijzondere voorkeur voor Sushi. Ik ben een stevige afnemer van sushi bij Rose Garden in Barneveld of Voorthuizen. En de loempia’s van mijnheer Nguyen die iedere vrijdag en zaterdag aan de kop van de Jan van Schaffelaarstraat staat, kan ik iedereen aanbevelen.

Favoriet drankje: Sterke zwarte koffie! Ik kan ’s avonds al genieten van het feit dat ik de ochtend erna weer koffie mag drinken van mijzelf. En mijn favoriete vakantiedrankje is een mojito of een tintelfrisse witte wijn op een zonnig terras. 

Favoriet boek: Alles, iedere geschreven letter van Isabel Allende. Prachtig, poëtisch, beeldend, intens. Haar boeken beroeren mij, omdat ze gaan over de bijzondere levens van mensen en de bijzondere dingen die zij meemaken.

Favoriete film 1: The Green Mile. Deze film gaat over een man die onterecht in de dodencel van de gevangenis zit. Uiteindelijk wordt hij gered. Een film om stil van te worden. 

Favoriete sport: Ik ben er trots op dat ik weer naar de sportschool ga en aan fitness doe. Mijn favoriete sport is volleybal. Ik heb vroeger bloedfanatiek gevolleybald en kon ontzettend genieten van een keiharde smash als linksbuiten.

Favoriete cultuurbeleving: Ik hoop dat we allemaal weer veel naar het Schaffelaartheater gaan om te genieten van cabaret, toneel en muziek. Daarnaast kan ik ontzettend genieten van goede films en evenementen als Gelderpop. Dit is een grote aanwinst voor onze gemeente waar heel mensen op afkomen en ontzettend genieten. Ik heb de kaartjes alweer!

[Favoriete film 2:] Intouchables. Deze film gaat over de vriendschap tussen een zeer rijke maar ook zeer zwaar lichamelijk gehandicapte man en zijn verzorgende die uit een totaal ander milieu komt. Deze verzorgende komt bij toeval in zijn leven. De achtergrond van deze film is dat de hele wereld al een oordeel heeft over deze verzorgende en zijn achtergrond, terwijl deze rijke man doorziet wie hij als mens werkelijk is. Een bijzondere vriendschap ontstaat. Prachtig en ontroerend.

Favoriete oneliner: ‘Als je in geluk gelooft, overkomt het je’. Waar het om gaat is dat geluk in kleine dingen zit die zich om je heen bevinden. Ook al zit het leven soms tegen, er zijn altijd kleine geluksmomenten. De kunst is om ze te zien, ervan te genieten en ze te koesteren.

Favoriete sporter: Sifan Hassan. Diep respect voor deze sportvrouw. Over doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen gesproken. Waarschijnlijk kent iedereen wel het moment op de Olympische Spelen waar zij viel, opstond, doorging en alsnog eerste werd.

Guilty pleasure: Deze hoort er zeker bij. Ik volg nooit diëten, maar een keer per jaar volg ik een week lang een dieet: Het oliebollendieet. Na Kerst tot en met oud- en nieuw eet ik iedere dag zonder grenzen, meerdere verse oliebollen van bakker Van der Veer. Ik ontbijt er soms mee. Zo lekker. En daarna doe ik weer normaal.

advertentie