Lijsttrekker Mijntje Pluimers en campagneleider Gert Hein Kevelam.
Lijsttrekker Mijntje Pluimers en campagneleider Gert Hein Kevelam. I. Lether

Lokaal Belang start campagne in Stroe en Kootwijkerbroek

20 januari 2022 om 10:20 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

STROE/KOOTWIJKERBROEK Lokaal Belang is de campagne voor de raadsverkiezingen gestart met een flyeractie in Stroe en Kootwijkerbroek. Dit doet de partij door aandacht te vragen voor de ontwikkelingen met betrekking tot een mogelijke railterminal, waar de partij zich zorgen over maakt.

Een raadsmeerderheid besloot in november bereid te zijn om planologisch en ruimtelijk mee te werken aan een eventuele railterminal. Lokaal Belang ziet er niets in. ,,Een railterminal in Barneveld zorgt namelijk voor vele tienduizenden extra vrachtwagenbewegingen in onze gemeente”, aldus campagneleider en huidig raadslid Gert Hein Kevelam. ,,Dit zorgt voor enorme druk op onze toch al overvolle wegen.”

De partij vermoedt dat Stroe en Kootwijkerbroek te kampen zullen krijgen met veel sluipverkeer, als het vaststaat op snelweg A1 tussen Stroe en knooppunt Hoevelaken. ,,Dat sluipverkeer zal de N800 (Stroe-Kootwijkerbroek-Harselaar) gaan kiezen voor de route Wolweg, Kootwijkerbroekerweg, Veluweweg en Wesselseweg naar de railterminal op Harselaar. Nog meer vrachtwagens betekent overigens ook nog meer fijnstof en stikstof in de lucht, die al niet al te best is.”

De flyers vallen de komende dagen in alle brievenbussen in Stroe en Kootwijkerbroek. Soortgelijke acties heeft de partij de komende tijd in alle dorpen in de gemeente op de planning. ,,Wij hebben er zin in”, aldus Kevelam. ,,Lokaal Belang beschikt over een groot team en dat is fijn. Vele handen maken de komende weken licht werk.” Binnenkort presenteert de partij haar kieslijst en verkiezingsprogramma. De verkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart.

advertentie
advertentie
advertentie