Berends blijft erbij: geen integriteitsonderzoek naar herindeling

22 juli 2021 om 08:31 Politiek Edward Doelman
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Commissaris van de Koning John Berends blijft bij zijn besluit dat hij geen integriteitsonderzoek instelt naar het proces van de van bovenaf opgelegde herindeling tussen Scherpenzeel en Barneveld. Hij heeft dit donderdag per brief bevestigd aan het burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig, dat dit aan hem had gevraagd. Waarnemend burgemeester Eppie Klein steunde de roep om een onderzoek.

Berends wijst erop dat Provinciale Staten, begin deze maand, een motie van oppositiepartijen 50Plus en SP hebben verworpen die opriep om zo’n onderzoek in te stellen. Dit gebeurde mede naar aanleiding van uitspraken van hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries van de Radboud Universiteit, die suggereerde dat er sprake was van omkoping: Barnevel..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.