Rector Radboud Universiteit: ‘Omkoping is stevige kwalificatie’

20 juli 2021 om 12:58 Politiek Eigen foto
Afbeelding

BARNEVELD Rector magnificus Han van Krieken van de Radboud Universiteit in Nijmegen neemt de suggestie van hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries dat de gemeente Barneveld zou zijn ‘omgekocht’ in het herindelingsproces met Scherpenzeel niet hoog op. Dit blijkt uit zijn reactie op de brief van de commissaris aan Van Krieken, begin juli, waarin Berends zich kritisch uitte op het optreden van de hoogleraar.

Hoogleraar De Vries deed zijn uitspraken vorige maand, tijdens een hoorzitting van Provinciale Staten over de gedwongen herindeling. Hij was vorig jaar door Gedeputeerde Staten gevraagd zitting te nemen in een spiegelgroep, die het herindelingstraject van de provincie tegen het licht moest houden. In zijn ogen had Barneveld zich gedurende het pr..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.