Afbeelding
Afbeelding van JF1028 via Pixabay

Tijd voor een nieuwe look in je woonkamer? Kies voor behang

31 maart 2023 om 07:41 Partnercontent

Behang is een populaire keuze als het gaat om het opfrissen van een woonkamer. Het is een relatief goedkope en snelle manier om een nieuwe look te creëren en het is ook nog eens makkelijk aan te brengen. Met behang kun je verschillende stijlen creëren, van modern tot klassiek en alles daar tussenin. Bovendien is er een enorme keuze aan kleuren, patronen en texturen beschikbaar, waardoor je altijd wel iets kunt vinden dat past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ervoor zorgt  dat de muur die je graag wilt behangen, ook daadwerkelijk behangklaar is gemaakt. Dat wil zeggen dat de muur niet alleen schoon, maar ook vetvrij is gemaakt. Is dit het geval, dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Zelf aan de slag

Het zelf behangen van een muur is een leuke en relatief eenvoudige manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven. Voordat je begint met behangen is het belangrijk om te zorgen dat de muur behangklaar is en eventueel glad is gemaakt met stucwerk. Daarna kun je het behang op maat knippen en insmeren met behanglijm. Het is belangrijk om het behang goed glad te strijken en eventuele luchtbellen weg te werken. Houd er rekening mee dat je ook de hoeken en randen van de muur moet behangen en dat je bij het werken met patroonbehang goed moet opletten dat de patronen mooi in elkaar overlopen.

Behang als eyecatcher

Behang kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Door te kiezen voor een opvallend patroon of kleur, geef je een ruimte een compleet nieuwe uitstraling. Bovendien is behang ook geschikt om een specifiek accent aan te brengen in een ruimte, bijvoorbeeld door één muur te behangen en de rest van de muren te schilderen. Het leuke aan behang is dat er ontzettend veel verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar zijn, waardoor je altijd iets kunt vinden dat past bij jouw smaak en interieur. Het voordeel aan sauzen is, is dat wanneer je het zat bent, je een stuk eenvoudiger over de dunpleisters in de woonkamer kunt sauzen, dan wanneer je hebt gekozen voor behang. Alhoewel ook behang steeds eenvoudiger te bewerken is. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Kies voor behang dat bij je stijl past

Er zijn verschillende soorten behang die je kunt gebruiken in de woonkamer om de gewenste sfeer te creëren. Zo kun je kiezen voor een effen behang in een rustige kleur voor een minimalistische uitstraling. Wil je juist wat meer opvallen met je behang, dan kun je kiezen voor een behang met een opvallend patroon of een opvallende kleur. Ook kun je kiezen voor een fotobehang met een mooie afbeelding, zoals een landschap of skyline. Of ga voor een behang met een natuurlijke uitstraling, zoals een behang met hout- of steenmotief. Het is belangrijk om het behang af te stemmen op de rest van het interieur en de gewenste sfeer die je wilt creëren in de woonkamer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie