Afbeelding

Dit maakt schone lucht zo belangrijk binnen een kantoorpand

Partnercontent

Als werkgever dien je rekening te houden met een uitgebreide wet- en regelgeving op het gebied van het binnenklimaat binnen je kantoorpand. Een degelijk klimaatsysteem is cruciaal om bijvoorbeeld een snelle verspreiding van virussen en bacteriën in de lucht te voorkomen. Zeker in het najaar, wanneer het griepvirus rondgaat binnen kantoorpanden, scholen en bijvoorbeeld verzorgingshuizen, helpt een dergelijk systeem te voorkomen dat het ziekteverzuim onder personeel, bezoekers of leerlingen al snel toeneemt. In dit artikel lees je meer over de toepassing en het belang van een professionele luchtreiniger. Wist je dat zo’n systeem veel meer kan dan het reinigen van de lucht binnen het pand? Ook gasloos verwarmen is hiermee mogelijk. De warmte wordt uit de lucht opgenomen en vervolgens via een warmtewisselaar overgedragen aan de schone lucht, die het pand in wordt geblazen. Op deze manier draagt een professionele luchtreiniger niet alleen bij aan de aanvoer van schone lucht, maar ook aan het op duurzame wijze verwarmen van ruimtes. 

Kies voor een professionele luchtreiniger 

Met bijvoorbeeld een Itec luchtreiniger kies je voor een professionele oplossing, om het binnenklimaat binnen jouw bedrijfspand te verbeteren. Deze luchtreinigers worden overigens niet alleen gebruikt door zakelijke partijen; ook als particulier kan het interessant zijn een dergelijk systeem te overwegen voor het klimaat in huis. Dat geldt in het bijzonder, wanneer je de woning gasloos wilt verwarmen. Veel nieuwbouwwoningen worden van een ventilatie- en WTW-installatie voorzien. Met een professionele luchtreiniger zorg je dat de vervuilde lucht uit de verschillende ruimtes van je bedrijfspand afgezogen wordt, om vervolgens schone lucht van buiten terug de ruimte in te blazen. Zoals reeds werd aangehaald, kan een warmtewisselaar helpen de warmte uit de afgezogen lucht te onttrekken. 

Andere toepassingen van een professioneel systeem 

Het zuiveren van de lucht binnen een bedrijfspand is slechts één van de toepassingen van deze professionele systemen. Denk ook aan de mogelijkheid om de lucht te laten bevochtigen of juist te laten ontvochtigen. Dat laatste is wenselijk in zeer vochtige panden, waar de hoge luchtvochtigheid de kans op schimmels kan vergroten. Daarbij zorgt een hoge luchtvochtigheid mogelijk voor een verergering van de astmatische en reumatische klachten van collega’s. 

Langer geconcentreerd met voldoende schone lucht 

Werknemers hebben baat bij het gebruik van een professionele luchtreiniger, daar dit hen helpt langer geconcentreerd te blijven. Op het moment dat de concentratie zuurstof in de lucht afneemt, zullen werknemers hun concentratie beginnen te verliezen. Het openen van een raam om de toevoer van zuurstof te bevorderen is niet altijd een goed idee. In de wintermaanden kan het voor tocht op de werkvloer zorgen; in de zomer laat het de warmte naar binnen stromen. Iets wat eveneens een negatief effect heeft op de concentratie van medewerkers. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 43 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 4 uur geleden
advertentie