Afbeelding
Foto Pexels

3 ICT-megatrends die voor jouw bedrijf belangrijk kunnen zijn

24 augustus 2022 om 09:00 Partnercontent

Wil je het spel een stap voor zijn door een overzicht te krijgen van de belangrijkste ICT-trends die de bedrijfsvoering van de toekomst zullen beïnvloeden? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze korte blog lichten we 3 trends toe die belangrijk kunnen voor het ontwikkelen van jouw bedrijfsstrategie. 

1. Organiseren zonder hoofdkantoor

Werken op afstand is steeds meer een vanzelfsprekendheid geworden. Er zijn dan ook vele functies die niet meer per se op kantoor uitgevoerd hoeven te worden. We leven in een opwindende tijd waarin mensen uit verschillende steden en zelfs landen doeltreffend kunnen samenwerken. Bedrijven kunnen enorm op de kosten besparen door te werken zonder vast hoofdkwartier. Teamleden kunnen eenvoudig digitaal met elkaar samenkomen, en mocht het nodig zijn, dan kan er altijd een tijdelijke vergaderruimte worden gehuurd.

Maak kennis met de op maat gemaakte ICT oplossingen van CT-Groep, die misschien net zijn wat jouw bedrijf nodig heeft om deze ICT-trend optimaal te benutten! 

2. De revolutie van de no-code/ low-code

Low code is een visuele benadering van softwareontwikkeling waarbij weinig of vrijwel geen codering vereist is bij het maken van digitale toepassingen. Het zijn de low-code platforms met visuele interfaces en gebruikersvriendelijke functies, waardoor het ontwikkelen van een applicatie zal niet meer zo lang duren als vroeger. Hoewel coderen nog steeds nuttig kan zijn, is uitgebreide kennis van verschillende programmeertalen niet langer vereist. Iemand die een idee heeft voor een waardevolle webtoepassing kan de leiding nemen en dit zelf lanceren zonder het extra werk van het bijeenbrengen van een groep ontwikkelaars.

3. De cloud wordt alsmaar belangrijker

Wat het maximaliseren van jouw bedrijfsproductiviteit betreft, worden gedecentraliseerde clouds steeds beter om samenwerkingen op afstand gemakkelijker in uitvoering te brengen. Deze trend gaat dan ook hand in hand met de huidige telewerkmogelijkheden. De cloud zal de komende jaren blijven groeien en ontwikkelen, dus nu is het perfecte moment om de kracht van de gedistribueerde cloud te maximaliseren. 

Het is aan te raden om de unieke behoeften van vereisten van jouw bedrijf samen met een ICT-partner inzichtelijk te maken. Zo kun je ervan overtuigd zijn dat de juiste cloudoplossing voor jouw onderneming wordt gevonden. Ben je nog niet met de cloud begonnen, dan is het belangrijk om te onthouden dat dit de oplossing kan zijn die jouw bedrijf dringend nodig heeft om aan de eisen van vandaag en in de toekomst te kunnen voldoen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie