Afbeelding
.

White Noise voor een betere slaapkwaliteit

30 augustus 2021 om 14:41 Partnercontent

Een goede slaapkwaliteit is voor iedereen belangrijk, en al zeker voor baby’s en kleine kinderen. Veel mensen ervaren echter dat de kwaliteit en duur van hun eigen slaap en die van hun kinderen veel beter zou kunnen zijn, en dat is waar. Factoren als stress, de verkeerde gewoontes en nog veel meer zaken maken het vaak erg moeilijk om in een staat van ontspanning te komen. Waardoor slapen niet bepaald voor de hand ligt.

Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren, en één daarvan is white noise. White noise toestellen zijn apparaten die ervoor zorgen dat je dieper slaapt. Maar hoe werkt zo’n white noise systeem precies?

White Noise of witte ruis, wat is dat precies?

White Noise is een begrip dat wordt gebruikt voor het benoemen van een zacht, ruisend geluid dat zou helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Als ongeboren kind in de baarmoeder worden we de hele tijd blootgesteld aan het zachte ruisen van moeders bloed door haar aderen. Een geluid dat, zoals de wetenschap heeft duidelijk gemaakt, slaapverwekkend is. 

Met White Noise toestellen, zoals die van Numsy kan je dat effect prachtig imiteren. De perfecte oplossing als je kind niet in zijn of haar eigen bed wil slapen!

Wieg je kinderen in slaap, met White Noise

Slaap is vooral voor kinderen erg belangrijk, en heel wat bedrijven gespecialiseerd in white noise bieden dan ook leuke, kleurrijke en interactieve white noise toestellen. Door het geruis van de baarmoeder na te bootsen, komt het zenuwstelsel van baby’s automatisch tot rust. 

Hierdoor kunnen ze niet enkel gemakkelijker ontspannen ’s avonds, maar slapen ze ook effectief dieper. En dat is voor zowel je kinderen als voor jou zelf natuurlijk mooi meegenomen!

Wat meer over de werking van White Noise

Nu vraag je je misschien af, hoe werkt white noise eigenlijk? Tijdens onze slaap lijken we misschien helemaal ‘out’ of ‘offline’, maar het tegendeel is waar. Onze hersenen zijn nog steeds heel actief, en dan vooral ons gehoor. Hierdoor vangen we prikkels van buitenaf op, waardoor we telkens weer een klein beetje wakker worden. 

White Noise gaat deze interferentie of storing tegen door een constant, licht geruis op de achtergrond te brengen. Het resultaat? Die lichte, haast onmerkbare prikkels houden je niet meer wakker, waardoor je als een baby slaapt. En dat geldt ook voor échte baby’s!

advertentie
advertentie
advertentie