Afbeelding
Foto door form PxHere

Overstappen van de Samsung S20 op de Samsung 21? Dit moet je weten

11 maart 2021 om 12:15 Partnercontent

Daar is ‘ie dan: precies zoals je mag verwachten van Samsung werden de nieuwe Samsung Galaxy S21 toestellen aangekondigd, en binnen no time klaar voor levering gemaakt. Met de lancering van de nieuwe lijn ben je misschien geneigd om je huidige Samsung Galaxy S20 in te ruilen. Is dat al de moeite waard, en wat krijg je ervoor terug? Laten we de belangrijkste verschillen tussen de Samsung S20 en S21 op een rijtje zitten!

Prijsverschil tussen Samsung Galaxy S21 en S20

Met een upgrade verwacht je misschien ook een prijsstijging. Maar het tegendeel is waar: de nieuwe S21 modellen zijn zelfs iets goedkoper dan hun vergelijkbare voorgangers.

Het design: nog strakkere details

De nieuwste Samsung Galaxy S21 modellen lijken nog altijd vrij veel op hun voorgangers, al is er wel een redelijk verschil in de achterkant bij de camera’s. Deze blenden meer in in het metalen frame van de telefoon. Samsung noemt dit zelf de Contour Cut. Verder hebben de S21 en S21 Plus iets rechtere hoeken dan hun voorgangers, en is de S21 Ultra iets boller. 

Camera’s: leren van fouten

Was je al fan van de camera’s in Samsung Galaxy telefoons, dan zal ook de S21 lijn je niet teleurstellen. 

Samsung heeft geleerd van de fouten die bijvoorbeeld in de Galaxy S20 Ultra camera zaten, waar de autofocus niet altijd even scherp was. Dit keer verschijnt de S21 Ultra ten tonele met laser autofocus, waardoor je zoomfoto’s nog beter worden.

Bij de S21 Ultra vind je nu ook een groothoeklens, waardoor dit model nu voorzien is van maar liefst vier camera’s op de achterkant. De S21 en S21 Plus hebben ‘slechts’ 3 camera’s, maar zijn nu ook voorzien van Zoom Lock - een verbetering ten opzichte van de S20 modellen. 

Prestaties van Samsung S20 vs Samsung S21

In de Galaxy S20 toestellen vind je een Snapdragon 865 chip of Exynos 990 processor. In de S21 modellen is er een upgrade gemaakt naar Snapdragon 888. Dit zou onder andere mobile gaming, het maken van foto’s en het gebruik van Artificial Intelligence verbeteren. 

De nieuwe Kryo 680 CP-chipset met zorgen voor een 25% boost in algemene prestaties, vergeleken met de Snapdragon 865. En dankzij de Adreno 660 GPU worden graphics 35% sneller gerenderd. 

Batterij van Samsung S20 vs S21: geen veranderingen, toch verbetering

Het lijkt gek, maar er is geen verbeterde batterij in de S21 lijn gebruikt. Dat betekent echter niet dat de batterijprestaties niet verbeteren.

Zowel de Galaxy S21 als de S20 werken met een 4.000 mAh batterij. Voor de Ultra-modellen werk je met 5,000 mAh.  Alleen de Galaxy S21 Plus heeft een upgrade gekregen, van 4.500 mAh naar 4,800 mAh. 

Maar dankzij de nieuwe chips, een andere resolutie en een efficiëntere chipset mag je verwachten dat je Galaxy S21 tot wel 2 uur langer meegaat per dag dan de S20 variant!

Samsung S Pen: ook te gebruiken buiten de Galaxy Note lijn

Een van de belangrijkste upgrades is dat vanaf nu je ook de Samsung S Pen buiten de standaard Galaxy Note lijn kunt gebruiken, namelijk met de Galaxy S21 Ultra. Let wel: dat betekent niet dat de S Pen ook daadwerkelijk meegeleverd wordt. Je zult deze zelf moeten aanschaffen.

Is switchen het waard?

De verschillen tussen de Galaxy S20 en S21 lijn zijn niet enorm, maar daar staat dan ook een vriendelijkere prijs tegenover. Twijfel je tussen de twee, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Verder kunnen we alleen concluderen dan de Samsung Galaxy S21 een steady verbetering is van Samsung - eentje die de echte liefhebbers sowieso gaan waarderen.

advertentie
advertentie
advertentie