Afbeelding
Auto huren

Zo kun je besparen op het huren van een auto

16 november 2020 om 15:20 Partnercontent

Als je op vakantie gaat naar een verre bestemming dan is de kans groot dat je het vliegtuig neemt. Logisch natuurlijk, want zo kun je eenvoudig exotische bestemmingen bezoeken. Bovendien worden de tickets steeds goedkoper. Toch hebben vliegvakanties een groot nadeel. Je kunt namelijk niet je auto meenemen in het vliegtuig, dat zal nét niet passen in je bagage. Hierdoor kun je gebruik maken van taxi’s of het openbaar vervoer op bestemming, maar een auto huren is over het algemeen beter. Door de onderstaande tips te gebruiken kun je hier bovendien op besparen.

Op tijd reserveren 
Hoe langer je zult wachten met het huren van een auto, hoe duurder dit normaal gesproken zal worden. Dit komt doordat verhuurders een beperkt aantal auto’s op voorraad hebben. Als ze meer auto’s verhuren dan zullen de prijzen van de resterende vierwielers verhoogd worden. Het is zelfs mogelijk dat alle auto’s al verhuurd zijn op het moment dat jij een exemplaar wilt huren, dan vis je dus achter het net. Met name in het hoogseizoen is dit mogelijk. Je moet dit natuurlijk zien te voorkomen, wat je doet door voordat je op vakantie gaat al een huurauto te reserveren. 

Timing
Het huren van een auto doe je altijd per 24 uur, per dag dus. Je moet hier rekening mee houden als je de ophaal- en inlevertijd aan gaat geven. Stel, je vliegtuig komt om 10 uur ’s ochtends aan. Je zult dan de auto boeken voor 10:30 uur op de eerste dag. Als je een week blijft dan zul je de auto weer inleveren om 10:30 op de achtste dag. Je zult dan betalen voor 7 volle dagen. Als je ervoor kiest om de auto om 12:00 uur in te leveren op de achtste dag, dan zul je dus een volle dag extra moeten betalen.

Locatie
Meestal haal je de huurauto op de luchthaven op, wat natuurlijk hartstikke handig is. Toch kun je ook kiezen voor andere opties. Zo kun je kiezen voor een shuttle service of een kantoor op luchthaven. Bij een shuttle service zal een busje van de verhuurder je naar een kantoor brengen, waar je dan de auto op kunt halen. Dit is een stukje goedkoper, terwijl het normaliter niet langer zal duren. Kantoor op luchthaven is dus ook mogelijk. Hierbij heeft de verhuurder een balie op de luchthaven, hier kun je de papieren in orde brengen. De auto zal dan op een nabijgelegen parkeerplaats klaarstaan voor je, wat ook goedkoper is.

Opblaasbaar kinderzitje
Reis je met jonge kinderen? Kinderzitjes zijn dan verplicht, wat ook het geval is bij een auto huren Amsterdam. Vooraf kun je zo’n zitje boeken bij de verhuurder, maar je zult dan natuurlijk extra moeten betalen. Deze kosten kunnen erg oplopen. Om dit te besparen kun je je eigen kinderzitje meenemen op vakantie. Natuurlijk zal zo’n groot exemplaar naar alle waarschijnlijkheid niet mogelijk zijn, maar tegenwoordig kun je opblaasbare zitverhogers kopen. Deze exemplaren zijn erg handig omdat ze weinig ruimte opnemen in je bagage. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie