Afbeelding
Foto door form PxHere

Let op deze punten als je pakketten verzendt

9 november 2020 om 12:56 Partnercontent

Verzend jij vaak pakketten? Dan is dit een handige blog voor jou! Pakketten verzenden is namelijk niet altijd even goedkoop, daardoor kunnen kosten soms erg hoog oplopen. Veel ondernemingen kiezen ervoor om zelf de verzendkosten te betalen, maar dat kan een duur grapje zijn. Er komt namelijk heel wat kijken het verzenden van een pakket. Wil je meer leren over dit proces, om je later je voordeel mee te doen? Dan heb je op de goede blog geklikt. In deze blog leggen wij uit wat nou punten zijn waar je extra op met letten, bij het verzenden van pakketten.

Door de brievenbus of toch niet?
Het is goed om na te denken hoe je jouw pakket gaat verzenden. Sommige pakketten zijn zo klein dat ze lekker makkelijk en goedkoop door de brievenbus kunnen. Helaas geld dit niet voor elk pakket. Als dat niet zo is moet het pakket bezorgd worden door een vervoerder. Dit is een stuk duurder dan gewone postbezorging door de brievenbus.


Weeg je pakket goed
Als je een pakket verzendt via de pakketpost in plaats van de brievenbus, dan moet je goed op het gewicht letten. Het gewicht heeft namelijk met de prijs te maken. Hoe zwaarder het pakket, hoe duurder de verzending. Weeg je pakket dus goed. Maar hoe doe je dat? Je weegt je pakket inclusief verpakkingsmateriaal en inhoud, zo krijg je nooit problemen.

Verpak het goed
De kosten voor pakketten versturen lopen vaak op door het gewicht. Daarom is het gewicht erg belangrijk. Als je wat geld wilt besparen, is licht verpakkingsmateriaal een aanrader. Zo is jouw pakket ineens een stuk lichter, dus goedkoper. Zorg wel dat het verpakkingsmateriaal heel blijft, het moet wel goed aankomen op bestemming.

Verzend je veel of weinig?
Heb je vaak kleine pakketjes die je moet verzenden? Dan kan dat je veel geld kosten. Wil je kosten besparen? Dan zou je samen kunnen werken met andere webshops om zo de kosten te minimaliseren. Met Shops United profiteer je mee met het volume van andere webshops, dat scheelt jou weer in je kosten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie