Afbeelding
Schooltassen

De nieuwste schooltassen online shoppen in Barneveld

2 juli 2020 om 15:31 Partnercontent

Het blijft een hit: online shoppen

Er is veel over te zeggen, over online versus live. We hebben het over winkelen. Steeds meer mensen doen dat online.
Uit onderzoek blijkt dat 57 procent van de mensen woonachtig in de Europese Unie in 2017 online goederen of diensten kocht. Een nog hoger cijfer laten de Nederlanders zien. Maar liefst 79 procent van de Hollanders van 16 tot 75 jaar shopt online. Daar scoren we hoog mee. We staan dik in de top 5, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 

Maar liefst 125 winkels staan in Barneveld tot je beschikking
Het is natuurlijk heerlijk winkelen in Barneveld. Maar liefst 125 winkels staan er tot de beschikking van het winkelend publiek. Inclusief de shops in het overdekt winkelcentrum Villa Varia. Toch is het voor veel mensen steeds verleidelijker om ook na sluitingstijd van de winkels nog op zoek te gaan naar producten. Gewoon vanaf de comfortabele stoel of onderuit gezakt in de bank met een laptop of tablet. En we zijn daarmee niet de enige. In 2007 kocht dertig procent van de mensen in de Europese Unie online. In 2017 was dit bijna verdubbeld tot 57 procent. In het Verenigd Koninkrijk is online shoppen zelfs het meest gebruikelijk, 82 procent van de bevolking koopt online. Duitsland volgt al snel met 75 procent. Ook de Scandinavische landen als Zweden en Denemarken scoren hoog. Daarna volgt Luxemburg. Nederland staat op plaats 5.
 

Ook schooltassen worden vaker online gekocht
Vooral kleding en sportartikelen worden online bekeken en aangeschaft. In navolging daarvan worden ook schooltassen vaker online gekocht. Juist omdat er zoveel keuze is, is het heel fijn om in alle rust te bekijken wat er zoal te koop is. Natuurlijk is het ook mogelijk om plaatselijk je schooltas aan te schaffen, maar wie meer keuze wil, zal op het internet goed terecht kunnen.  Kopen we ook onze etenswaren online? Ja hoor. Vanaf 2013 nam de verkoop van levensmiddelen in Nederland sterk toe. In 2017 was Nederland zelfs het hoogst van de Europese Unie. Met 29 procent, tegen een gemiddelde van 14 procent.  De voor- en nadelen? Zoals gezegd biedt online winkelen een groter aanbod. Vooral dames vinden dat heerlijk. Als het bijvoorbeeld om specifieke schooltassen dames gaat, zijn ze er te kust en te keur. Maar vlak ook de mannen niet uit. Met name als het gaat om sportkleding, zijn ze veel op het internet te vinden.
 

Winkelen in het centrum blijft wel in zwang
Online shoppen kan lekker vanuit huis. Je hoeft er niet voor op pad en dat scheelt energie. Daarentegen moet je natuurlijk wel wachten op je product, ook al wordt er tegenwoordig snel bezorgd. Bovendien kun je vaak kosteloos je product terugsturen, mocht iets niet bevallen. Dat gebeurt dan ook massaal.  Het is aan de consument waar de voorkeur naar uitgaat. Maar als je niet dichtbij winkels woont, is de verleiding steeds groter om te kiezen voor online producten bestellen. Alhoewel winkelen in het centrum van een stad nog altijd wel in zwang blijft. Zeker ook voor de gezelligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie