Expositie 2022
Expositie 2022 Martin Vermeul

25e Expositie ‘Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg’

15 september 2023 om 16:29 Overig Deel je nieuws

25e Expositie van de Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2023

Op 7 en 8 oktober vindt voor de 25e keer de expositie van de “Buitenschilderweek Leusden - Woudenberg” plaats in de expositieruimte van Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Een jubileum dus. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

De feestelijke opening van deze 25e editie is op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur door Gerolf Bouwmeester, burgemeester van Leusden en Magda Jansen-van Harten, burgemeester van Woudenberg. 

In de week van 3 tot en met 7 juli vond dit jaar de jaarlijkse Buitenschilderweek plaats. 

Er is weer met veel enthousiasme getekend en geschilderd in allerlei technieken door wel 58 deelnemers dit jaar. De meesten hebben ook vijf dagen deelgenomen.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast, camera e.d. was daar welkom. Het was op één dag na prachtig weer. Op de dag met heel veel regen trotseerden 5 schilders het slechte weer en vonden een gastvrije ontvangst bij Welkoop in Woudenberg. Ze konden daar binnen schilderen in de overdekte winkel en tuincentrum. Op de overige mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben de kunstenaars naar hartenlust hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. 

De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn na 25 jaar een begrip in Leusden, Woudenberg en wijde omgeving.

Het mooie weer maakte weer een feestje van deze schilderweek die door veel deelnemers wordt ervaren als een extra vakantieweek. Er is flink geschilderd en heel wat bijgepraat.

Van tevoren worden mooie schilderlocaties gezocht.

Maandagmorgen verzamelden zo’n 50 schilders in de grote tuin van Wanda waar van alles te schilderen valt. De fraaie schilderlocaties waren verder:

Op de tweede dag waren de fleurige heide en het bos op het Treekerpunt in landgoed den Treek het decor.

Woensdag viel de regen met bakken naar beneden maar gelukkig was Welkoop zeer gastvrij.

Op donderdag was de groep schilders te gast op Laapeerseweg 5; bij “Laapeers, Natuurlijk samen”. Een bijzonder erf met bomen, yurt, vijver, boten, varkentje, krachtspiralen, trouw- en rouwkoetsen, paarden en koeien in de stal, een weiland omzoomd met bomen, 

Vrijdag werd de “Groene Belevenis “ aan de Hamersveldseweg in Leusden de schilderplek, een prachtig natuurgebied. Hier werd tenslotte onder het  genot van een hapje en een drankje de week afgesloten en de gemaakte werken van die week aan elkaar getoond.

De kunstenaars kijken terug op een zeer geslaagde week met als echte afsluiter deze expositie. 

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman, Wanda Landwaart, Patrice de Jonge (allen lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) Martin Vermeul  (de Kunstberg in Woudenberg) en Geke Steenmetz (kunstenares uit Amersfoort). 

De expositie is in Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2, Leusden. 

Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Wil je volgend jaar ook meedoen.

In 2024 is er weer een buitenschilderweek en wel op maandag 8 t/m vrijdag 12 juli.

Deelname is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie