Churchillstraat wordt in 2023 stevig onder handen genomen

19 mei, 15:26 Overig
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De Churchillstraat in Barneveld staat voor een ingrijpende herinrichting. Vanaf het eerste kwartaal van 2023 zal er een jaar lang gewerkt worden aan een nieuwe weginrichting, de vervanging van verhardingen en funderingen, aanpassingen aan de riolering en wijzigingen aan de openbare verlichting. Opvallend in het plan is de wijziging van de voorrangssituatie van de fietsoversteek ter hoogte van de voet- en fietsbrug over de Singel: voortaan hebben niet de fietsers en voetgangers maar de automobilisten voorrang.

Hiervoor krijgt de weg een fysieke middenberm en oversteekvoorzieningen. De verkeersdrempel en het zebrapad worden verwijderd. Hiermee moet de veiligheid op de betreffende locatie worden verbeterd. Er gebeuren geregeld ongevallen bij deze oversteek. De snelheid voor het autoverkeer wordt niet verlaagd en blijft dus 50 kilometer per uur, gezien de doorgaande functie die de weg heeft binnen de Ba..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.