PREMIUM ARTIKEL

'De sirene klinkt dan als muziek in je oren'

Overig
Foto: Freek Wolff
14 sep 2019, 06:01
Jan van der Steen (links) en Cor Dekker met hun onderscheidingen. ,,We hadden een heel sterk collecteteam van 27 personen. Je hoefde ze nooit te vragen, want ze deden het elk jaar.
Jan van der Steen (links) en Cor Dekker met hun onderscheidingen. ,,We hadden een heel sterk collecteteam van 27 personen. Je hoefde ze nooit te vragen, want ze deden het elk jaar."
ZWARTEBROEK/TERSCHUUR

 Collecteren en fietstochten organiseren voor de Nederlandse Hartstichting. Dit was een vanzelfsprekenheid voor Cor Dekker (80), maar na vijftig jaar is het welletjes. Tijdens de laatste tocht ontving hij een prachtig beeldje als dank. De afdeling Zwartebroek/Terschuur werd opgeheven, omdat er niemand is om het stokje over te nemen.

Freek Wolff

Het beeldje toont een hart met mensen in het midden. ,,Een mooi afscheid", vindt hij. Dekker kreeg het voor vijftig jaren trouwe dienst. Jan van der Steen (86), ook uit Zwartebroek, kreeg een paar handen met daarin een hart, omdat hij veertig jaar zijn steentje bijdroeg. Ook geen kleinigheid. De twee heren benadrukken echter d..

Deel dit artikel via:









advertentie