Uitbreiding voor twee snelgroeiende basisscholen

22 november 2021 om 10:52 Onderwijs Wheemschool
Impressie van de uitbreiding van de Wheemschool in Voorthuizen.
Impressie van de uitbreiding van de Wheemschool in Voorthuizen.

BARNEVELD/VOORTHUIZEN Zowel de Wheemschool in Voorthuizen als IKC Juliana in Barneveld hebben op korte termijn, liefst vanaf het nieuwe schooljaar, extra ruimte nodig. De scholen groeien als kool, veel harder dan verwacht. De gemeente komt over de brug, door uitbreidingsplannen voor beide scholen financieel te ondersteunen, met een totaalbedrag van bijna twee miljoen euro.

Elk schooljaar vertrekken er momenteel een kleine dertig groep achters, maar komen er twee keer zoveel kleuters bij, op de Wheemschool in Voorthuizen. ,,Als dit zo doorgaat, en daar lijkt het in de prognoses wel op, telt onze school in 2023 tegen de 350 leerlingen’’, zegt directeur Gert de Vries. De school aan de Frans Halsstraat werd in 2015 fo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.