‘Extra schoollokalen intekenen in Bloemendal is een optie’

21 juni 2021 om 12:18 Onderwijs Pauw Media
Beeld van de Arianeschool in Barneveld.
Beeld van de Arianeschool in Barneveld.

BARNEVELD Om te voorkomen dat er op termijn in de nieuwe Barneveldse wijk Bloemendal krapte ontstaat in klaslokalen, is het plan om bij de geplande nieuwe basisschool in deze nieuwe wijk tijdelijke extra lokalen in te tekenen. ,,Zonder op deze manier meteen te spreken over de realisatie van een extra schoolgebouw in deze nieuwe wijk.’’

Dat stelt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders, nadat de fractie van de ChristenUnie recent zorgen uitte over schoolkrapte. Eerder al bleek dat scholen in nieuwbouwwijken Veller en De Burgt te maken hebben met krapte door een groot aanbod aan kinderen, in combinatie met te kleine schoolgebouwen. De fractie wilde daarom van het ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.