Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

De Meerwaarde annuleert Open Huis wegens oplopende besmettingen

9 november 2021 om 08:03 Onderwijs

BARNEVELD Vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld zet een streep door het geplande Open Huis, een kennismakingsactiviteit voor leerlingen van groep acht. Deze activiteit zou woensdag plaatsvinden.

Het Open Huis, waarvoor ook de ouders van de basisschoolleerlingen waren uitgenodigd, gaat niet door wegens ,,oplopende coronabesmettingen’’, meldt de school. ,,Vanwege de bezorgdheid die daardoor bij veel mensen ontstaat, lijkt het ons beter om het bij elkaar komen van grote groepen mensen nu te voorkomen’’, meldt de school. Maandag werd besloten het Open Huis te annuleren.

Een speciale commissie binnen de school gaat nu aan de slag met een plan om nieuwe leerlingen toch de kans te geven kennis te maken met de school. ,,We willen activiteiten bedenken voor leerlingen bij ons in het gebouw, zodat we hen in ieder geval kunnen ontmoeten’’, meldt De Meerwaarde. Tijdens die activiteiten kunnen de leerlingen praktijklessen volgen op het vlak van economie, techniek, groen, zorg en welzijn. Plannen zijn wel onder voorbehoud. ,,In afwachting op eventuele nieuwe maatregelen vanuit het kabinet.’’

Daarnaast wil de school ook online meer activiteiten gaan organiseren om ook ouders een indruk te kunnen geven van de school. Op de website is het nu al mogelijk om virtueel rond te lopen op De Meerwaarde, daar komen binnenkort extra elementen bij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie