Afbeelding
Wouter van Dijk

Ruitenbeekschool richt Barneveldse locatie in

7 juli 2021 om 11:36 Onderwijs

BARNEVELD De Ruitenbeekschool uit buurtschap Overwoud nestelt zich inmiddels op de tijdelijke uitvalslocatie aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld. De afgelopen dagen is gestart met de verbouwing van het oude kantoorpand van de Abn Amro, vlak naast de Albert Heijn. Inmiddels is ook voor passanten duidelijk wat hier gebeurt, aangezien met witte letters op de gevel de tekst ´School met de Bijbel Ruitenbeek´ is aangebracht.

De komende dagen wordt het gebouw met enkele kleine interne verbouwingen aangepast, zodat het een jaar lang dienst kan doen als school. Komende zaterdag moet de school, met ruim 150 leerlingen, volledig verhuisd zijn naar Barneveld. Volgende week woensdag vindt er in het nieuwe onderkomen een kennismakingsochtend plaats voor leerlingen en ouders, met de bedoeling dat de leerlingen na de zomervakantie snel hun plek weten te vinden in dit gebouw. Er worden wat tussenwandjes geplaatst, de ventilatie wordt verbeterd en er komen buiten speeltoestellen te staan. 

Een tijdelijke uitvalslocatie voor de Ruitenbeekschool is nodig, omdat de huidige, verouderde school aan de Ruitenbeekweg gesloopt gaat worden om plaats te maken voor nieuwbouw. De school is in overleg met supermarkt Albert Heijn om parkeren voor brengen en halen van schoolkinderen goed en veilig te regelen.

De locatie in Barneveld is gevonden in overleg met de gemeente Barneveld en de Ontwikkelings Maatschappij Apeldoorn (OMA), de eigenaar van het pand. Deze optie is goedkoper dan het plaatsen van tijdelijke units bij de huidige school. Bijkomend voordeel is dat ongeveer de helft van alle leerlingen van de school uit Barneveld komt, waardoor deze kinderen dichter bij huis naar school kunnen gaan.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie