Afbeelding
JFC

Van probleemplein naar groene oase in Barneveld: JFC’ers maken plan

3 april 2024 om 13:17 Onderwijs

BARNEVELD Hoe moet het Oldenbarneveldplein in Barneveld eruit komen te zien? Over die vraag bogen 120 brugklasleeringen van het Johannes Fontanus College (JFC) zich de afgelopen weken. 

De wens om het ‘probleemplein’ aan te pakken, leeft al heel lang. Al sinds de aanleg, zo’n twintig jaar geleden, zijn er geregeld klachten geweest over geluidsoverlast. Bovendien wordt het er al snel heet zodra de zon schijnt.

Aan de leerlingen de taak om alternatieven te bedenken, alternatieven die als inspiratie voor kunnen dienen voor een nieuw plan. De tieners gingen stapsgewijs te werk. Eerst bekeken ze hoe het plein er nú uitziet. Daarna dachten ze na over de verschillende doelgroepen die er straks gebruik van moeten gaan maken. Vervolgens maakten ze een schets-ontwerp, waar bij ze zich lieten inspireren door andere speeltuinen. Tenslotte verwerkten ze hun plannen in een heuse enquête. Groen bleek een terugkerend thema.
Alle dertig ontwerpen werden dinsdag beoordeeld door docenten, experts uit de praktijk en bewoners uit de wijk. Volgens de school ging iedereen vol nieuwe ideeën weer huiswaarts.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie