‘Belang bouw appartementen Stationsweg onvoldoende aangetoond’

13 mei, 11:56 Nieuwbouw
Lengkeek Architecten
Schets van het nieuwe woongebouw Binnenhof.
Schets van het nieuwe woongebouw Binnenhof.

BARNEVELD De provincie Gelderland verstrekt geen ontheffing voor de sloop van de voormalige kistfabriek nabij woonzorgcentrum Elim bij de Stationsweg en Vliegersvelderlaan in Barneveld. Op deze locatie moet een complex van 33 appartementen en vier woonlagen komen, waartegen veel verzet bestaat vanuit de buurt. 

De aanvrager, ontwikkelaar Hardeman uit Lunteren, heeft onvoldoende maatregelen genomen voor de instandhouding van de aanwezige gewone dwergvleermuis in het oude fabriekspand. Ook vindt de provincie Gelderland dat het belang van de realisering van de appartementen niet goed is onderbouwd. Uit de aanvraag van Hardeman voor een sloopontheffing wordt niet duidelijk hoe de toekomstige situatie er precies uitziet. Ook bleven het aanta..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.