Afbeelding
Nabij Zorg Groep BV

Nog ruimte beschikbaar in nieuw woon- en zorgcentrum ‘Terbroek’

7 juli 2021 om 14:37 Nieuwbouw

ZWARTEBROEK Zo’n drie maanden voor de oplevering van het nieuwe gezondheidscentrum Dwarsakker in Zwartebroek is er nog woonruimte beschikbaar in het kleinschalige woon- en zorgcentrum Nieuw Eendracht van de Nabij Zorg Groep. Nieuw Eendracht biedt tien intensieve zorgplekken aan, daarvan zijn er nu nog vier beschikbaar.

Ouderen met een indicatie voor dementie en psychosomatische aandoening, kunnen zich bij Nabij melden voor een appartement. ,,Er is een aantal mensen afgevallen voor de woonruimte, om uiteenlopende redenen, waardoor er nu weer plek is”, zegt woordvoerder Ineke Jonker. ,,Ik verwacht dat er wel vraag naar is, maar mensen moeten wel de juiste indicatie hebben. Er is een voorkeur voor mensen uit ‘Terbroek’. De huisarts weet uiteraard van onze nieuwe locatie af. Inmiddels hebben we ook de huisartsen in de omgeving benaderd.”

In Nieuw Eendracht wordt 24-uurszorg geboden. Jonker heeft goede hoop dat alle appartementen bezet zijn zodra deze worden opgeleverd. Naar verwachting gebeurt dit eind september. Nieuw Eendracht bevindt zich dan op de eerste verdieping van het gezondheidscentrum. ,,Het zou jammer zijn als er dan nog lege plekken zijn.” 

De Nabij Zorg Groep BV wil ‘persoonlijke zorg vanuit het hart leveren’ aan ouderen met dementie- en lichamelijke psychosomatische klachten. De mensen met deze indicatie krijgen zorg in een vertrouwde omgeving, zo is de gedachte. De organisatie kent nu één locatie: in Leersum (Nieuw Boschzicht). Na Zwartebroek wordt er in het voorjaar van 2022 nog een locatie in Leersum geopend: Nieuw Vogelesang.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie