Erfgoedverenigingen: ‘Maak van Pastoriebos Voorthuizen een gemeentelijk monument’

27 aug, 08:55 Nieuwbouw
heliflight.nl
Afbeelding

VOORTHUIZEN Drie landelijke verenigingen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed, hebben de gemeentelijke monumentenstatus aangevraagd voor het Pastoriebos en de Hervormde Kerk in Voorthuizen. In dit gebied staat de bouw voor 25 appartementen gepland, een ontwikkeling die de verenigingen als ‘desastreus’ omschrijven.

Het gaat om de Erfgoedvereniging Bond Heemschut, het Cuypersgenootschap en de Nederlandse Tuinenstichting. Zij trekken gezamenlijk op om het Pastoriebos en de Hervormde Kerk in Voorthuizen te beschermen. ,,In het groen worden bouwplannen ontwikkeld die het bijzondere karakter van het ensemble bedreigen”, stellen de verenigingen in een schriftelijke verklaring.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.