‘Moeten in het Pastoriebos soms bomen met gouden kruinen komen?’

27 jun, 10:55 Natuur en milieu
Wouter van Dijk
Afbeelding

VOORTHUIZEN Het plan voor het herstel van het gemeentelijk deel van het Pastoriebos is voorlopig van de baan. Een politieke meerderheid wees het collegevoorstel af, waarin bewoners een grote rol krijgen zouden krijgen bij de vormgeving van het gemeentelijk groen nabij de hervormde Dorpskerk en het omstreden, nieuw te bouwen complex van seniorenappartementen. De politici vonden de financiële onderbouwing van het groenplan onder de maat.

Het college had voorgesteld om 75.000 euro uit te geven aan een participatietraject en drie ton voor de uitvoering van het groenplan. Dat vond een raadsmeerderheid te gortig. ,,We geven hier carte blanche voor een plan waarvan we niet weten hoe het eruit ziet”, bromde een kritisch CU-raadslid Henri Buitenhuis. Hij zag liever dat de raad verschillende scenario’s kreeg voorgelegd. ,,Wat..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.