Aanpak dode bomen in Oosterbos Barneveld

24 jan, 11:31 Natuur en milieu
Gerwin van Luttikhuizen
Het Oosterbos in Barneveld.
Het Oosterbos in Barneveld.

BARNEVELD Het Oosterbos in Barneveld wordt vanaf morgen onder handen genomen. Dode bomen langs de wandelpaden worden gekapt en dode takken uit bomen verwijderd. Ook laaghangende takken worden weggehaald.

Dat werk is volgens de gemeente Barneveld nodig om de veiligheid voor wandelaars in het bos te kunnen garanderen. ,,Er is nu een verhoogde kans dat dode takken uit bomen vallen’’, aldus de gemeente. Om de paden begaanbaar te houden, worden op verschillende plekken ook laaghangende takken verwijderd. Om hoeveel bomen het exact gaat die vanaf deze week onder handen genomen worden, kan gemeentewoordvoerder Erik Jager nog niet aangeven. ,,We moeten de uit te dunnen bomen nog aanmerken, een inschatting is dat het er tientallen zijn.’’ Volgen..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.