Deze Barnevelder gaat naar wereldkampioenschap Kolonisten van Catan

2 oktober 2022 om 16:06 Mensen Premium plus Pauw Media
Stefan de Ridder: ,,Hoe meer je op het bord hebt staan, hoe meer inkomsten je krijgt om extra te bouwen.''
Stefan de Ridder: ,,Hoe meer je op het bord hebt staan, hoe meer inkomsten je krijgt om extra te bouwen.''

BARNEVELD Het begon allemaal met een potje Monopoly of Risk, maar vanaf zijn elfde levensjaar legde Stefan de Ridder (34) deze spelborden aan de kant. Vanaf dat moment raakte hij volledig in de ban van Kolonisten van Catan. Deze zomer werd de Barnevelder zelfs Nederlands kampioen en in november gaat hij naar het WK Catan op Malta.

Achter de voordeur onder de kapstok staan een paar stapels ‘Catan’ in roodgele dozen, nog keurig in folie verpakt. ,,Die koop ik in via Marktplaats en geef ik graag aan mensen voor hun verjaardag. Dat vind ik leuk, want ik heb er veel over te vertellen. Wel een houten versie, want tegenwoordig zijn ze alleen nog in het plastic te koop, maar dat ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.