Het brandweerkorps van Zwartebroek.
Het brandweerkorps van Zwartebroek. AberMedia

Inhaalslag bij brandweer Zwartebroek: negen jubilarissen in het zonnetje gezet

Mensen

ZWARTEBROEK Twee jaar gingen de jaarvergaderingen van de Brandweer Zwartebroek niet door vanwege de coronapandemie en werden geen jubilarissen gehuldigd. Vrijdagavond tijdens de eerste jaarvergadering na corona, vond dan ook een inhaalslag plaats. Maar liefst negen brandweerlieden werden vanwege hun jubileum in het zonnetje gezet door burgemeester Jan Luteijn. Hij overhandigde de jubilarissen een oorkonde en een medaille. Daarbij ging het om ploegcommandant Chris Buijtenhuis (30 jaar bij het korps), Wim Druijff, Henk van Rijn, Henk van den Berg, Evert Blokhuis, Gerrit van de Kieft en Gerco Morren (25 jaar) en Dirk Jan Sloof en Herman Brand (12,5 jaar).

Daarnaast werden nog drie bevorderingen uitgereikt. Henk van Hell en Joost Gerritsen zijn bevorderd tot hoofd brandwacht en Theo van den Berg mag zich voortaan brandwacht noemen.
Tot slot nam Dianne Jansen, de eerste Zwartebroekse brandweervrouw, na zeven jaar afscheid van het korps. Ploegcommandant Chris Buijtenhuis dankte haar voor haar inzet en zei haar vertrek te betreuren, maar ook te begrijpen: ze gaat verhuizen.

Ploegcommandant Chris Buijtenhuis is 30 jaar bij het korps.
Jubilaris Henk van Rijn (25 jaar).
Jubilaris Gerco Morren (25).
Jubilaris Evert Blokhuis (25 jaar).
Jubilaris Wim Druijff (25 jaar).
Jubilaris Gerrit van de Kieft (25 jaar) krijgt behalve een oorkonde en een medaille ook een 'duimpie' van burgemeester Jan Luteijn
Jubilaris Henk van den Berg (25 jaar).
jubilaris Dirk Jan Sloof (12,5 jaar).
Jubilaris Herman brand (12,5 jaar).
 Vertrekkend brandweervrouw Diane Jansen met clustercommandant Bas Lukassen.
Joost Gerritsen is bevorderd tot hoofd brandwacht.
Henk van Hell is bevorderd tot hoofd brandwacht.
Theo van den Berg is bevorderd tot brandwacht.
Afbeelding
advertentie