Luteijn solliciteert niet: ‘Gun Barneveld nóg jongere burgemeester’

ma 2 mei, 13:21 Mensen
RUKVB | Rob Kleering van Beerenbergh
Benoeming Burgemeester Barneveld
Benoeming Burgemeester Barneveld

BARNEVELD De vacature voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Barneveld wordt na de zomer opengesteld. Geïnteresseerden kunnen er tussen 9 en 30 september op reageren. De huidige waarnemend burgemeester Jan Luteijn (62) gaat dat niet doen. 

Zoals het er nu voorstaat, neemt Luteijn in februari volgend jaar afscheid van Barneveld. Hij heeft niet overwogen zich beschikbaar te stellen voor een termijn van zes jaar als kroonbenoemde burgemeester, al heeft hij het momenteel erg naar zijn zin in zijn rol als waarnemer. ,,Ik vind het een voorrecht om in een gemeente met zoveel ambities en verschillen te mogen dienen. Maar het is mijn stellige voornemen om in februari afscheid te nemen.”

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.