Wijkagent Petra Winkel: ‘Ik vind het belangrijk dat mensen mij weten te vinden’

13 okt, 13:30 Mensen
Ted Walker
Petra Winkel is de nieuwe wijkagent voor het buitengebied van Lunteren.
Petra Winkel is de nieuwe wijkagent voor het buitengebied van Lunteren.

LUNTEREN Ze was 18 jaar oud toen ze haar carrière bij de politie startte en werkt nu 9 jaar voor deze werkgever. Als het aan haar had gelegen was ze al eerder aan de academie gestart, maar ze was nog niet oud genoeg. Om de tijd te overbruggen en zich te verrijken doorliep ze een tussenjaar aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. ,,Ondertussen solliciteerde ik bij de politie en had ik tijd om een ‘plan B’ te bedenken als ik niet zou worden aangenomen.’’

Dit is in een notendop het verhaal hoe Petra Winkel, de nieuwe wijkagent van het buitengebied van Lunteren, bij de politie terecht is gekomen. ,,Ik heb altijd geweten dat ik bij de politie wilde werken. Waarom? In eerste instantie omdat het me een spannend en veelzijdig vak leek. Dat trok me. Maar ik ben niet iemand die over een nacht ijs gaat als het niet hoeft. Ik ben daarom gesprekken aangeg..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.