Lieke Hardon.
Lieke Hardon. ..

Jonge Barneveldse schrijfster publiceert eerste boek

26 juni 2021 om 09:35 Mensen

BARNEVELD Aanstormend schrijftalent Lieke Hardon (19) uit Barneveld wist niet wat haar overkwam. Een schoolopdracht die was uitgegroeid tot haar eerste boek (De 4 beste vrienden) werd daadwerkelijk gepubliceerd door uitgever Boekscout. Een boek over vier beste vrienden met elk een andere afkomst.

,,Ik ben er super blij mee”, vertelt Lieke. ,,Ik stuurde het eigenlijk op zonder enige verwachtingen. Toen kreeg ik een reactie van Boekscout dat ze er wel wat in zagen en dat ze het gingen publiceren. Dat vond ik echt geweldig!” Oorspronkelijk was het boek bedoeld als schoolopdracht. ,,Ik volg in Ede de opleiding Mediavormgeving, aan het Technova College. Daar kregen we de opdracht om een kinderboekje te schrijven. Ik vond de opdracht veel leuker dan verwacht, dus toen heb ik het opgestuurd naar Boekscout. Ik dacht gewoon: laten we het eens proberen!”


VERSCHILLEN Het boek gaat over - zoals de titel al doet vermoeden - vier goede vrienden. ,,Zij hebben allemaal een verschillende afkomst. Ze zijn Iers, Japans, Nederlands en Surinaams. Qua uiterlijk verschillen ze, maar qua karakter lijken ze erg op elkaar. Daarmee wil ik juist laten zien dat uiterlijk helemaal niet zoveel zegt. Over elk karakter vertel ik ook nog iets positiefs.”

KINDEREN UIT GROEPEN 3 en 4 Het boek is vooral geschikt voor kinderen uit de groepen 3 en 4. ,,Ik vind dat je er vroeg bij moet zijn om ze iets uit te leggen over die verschillende achtergronden, want verschillen mogen er best zijn. Kinderen kunnen heel hard tegen elkaar zijn namelijk. Ik hoop dat mijn boek iets kan bijdragen aan wat meer onderling begrip. Als ouders het aan hun kinderen geven, zou dat heel mooi zijn!”

‘De 4 beste vrienden’ is sinds 18 juni te koop bij Boekscout, voor €15,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie