‘Landbouwpolitiek is als Snollebollekes: van links naar rechts’

12 juni 2021 om 08:19 Mensen Pauw Media
Samen met zijn zus heeft Stroeënaar Arie van Oosterom zelf een perceel bouwland aan de Hazedonkweg in Kootwijkerbroek.
Samen met zijn zus heeft Stroeënaar Arie van Oosterom zelf een perceel bouwland aan de Hazedonkweg in Kootwijkerbroek.

STROE Het landbouwbeleid in Nederland moet rigoureus op de schop, vindt Arie van Oosterom. In zijn omgeving ziet de Stroeënaar steeds meer boeren in de knel komen en die sterk overwegen de dieren en hun land van de hand te doen. Dat mag niet gebeuren, vindt hij, en daarom heeft de hij het ‘manifest van Stroe’ geschreven. Hij biedt dit aan bij informateur Mariëtte Hamer, die momenteel in Den Haag probeert een nieuw kabinet te smeden. ,,Je zou dit mijn levenswerk kunnen noemen.”

Als we zo doorgaan, houd je straks echt geen boer meer over”, zegt de normaal goedlachse Stroeënaar Arie van Oosterom vanaf de luie bank in zijn woning aan de Wolweg, nabij de Generaal Majoor Kootkazerne op zo’n twee kilometer van de kern Stroe.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.