Truida Ribbers-Jacobsen uit Otterlo heeft woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen.
Truida Ribbers-Jacobsen uit Otterlo heeft woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen. Casper Korver Fotografie & Design

Lintje voor Truida Ribbers-Jacobsen uit Otterlo: ‘Haar enthousiasme werkt aanstekelijk’

21 februari 2024 om 13:01 Mensen

OTTERLO Truida Ribbers-Jacobsen uit Otterlo heeft woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen, uitgereikt door burgemeester René Verhulst. Ribbers-Jacobsen is werkzaam als regiogids bij restaurant De Waldhoorn en wordt voorgedragen voor haar vrijwilligerswerk in de omgeving Otterlo. ,,Zij wordt zeer gewaardeerd voor haar tomeloze enthousiasme, nieuwe ideeën en grote betrokkenheid bij de lokale maatschappij’’, meldt de gemeente Ede in een persbericht.

,,Truida Ribbers is een bekend gezicht in Otterlo. Of het nu paaseieren zoeken op de Ericaschool, een kerstmarkt of de lichtjeswandeling is, Ribbers zet zich altijd in voor activiteiten die voor verbinding zorgen in het dorp. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en voor elk nieuw idee weet zij weer sponsoren en vrijwilligers te vinden die haar helpen met de organisatie.’’

BEZIGE BIJ

In 2009 heeft Ribbers geholpen bij het ontstaan van het Eeskoterpad, het klompenpad in Otterlo. Tot op heden is ze daar regelmatig te vinden om de wandelroute netjes te houden. Enkele jaren later raakte Ribbers ook betrokken bij de organisatie van de Veluwe fiets 4-daagse. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het uitzetten van de route en het zoeken van sponsoren.

Daarnaast is Truida Ribbers op diverse manieren actief voor Stichting Steunfonds Eureka. Elke week is ze aanwezig bij de breiclub, waarbij ze er ook voor zorgt dat de voorraad wol is aangevuld. Verder draait ze het rad van fortuin op de snuffelmarkt en verzorgt ze het jaarlijkse aspergediner. In de coronaperiode bracht ze wekelijks verse zelfgemaakte soep langs bij Eureka. 

SPORTIEF

Ook in het verleden was Ribbers actief als vrijwilliger. Onder andere als beheerder van de sportkantine van voetbalvereniging SV Otterlo en op diverse terreinen voor turnvereniging de Eerste Luntersche Sportvereniging (ELS).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie