Een deel van het hulptransport wordt gelost in Oekraïne.
Een deel van het hulptransport wordt gelost in Oekraïne. Frans van Laar

55e hulptransport vanuit Kootwijkerbroek naar Oekraïne en 56ste komt eraan

8 december 2023 om 13:15 Maatschappelijk

KOOTWIJKERBROEK Een met hulpgoederen gevulde vrachtwagen van transportbedrijf Pollotrans uit Kootwijkerbroek is deze week voor de 55ste keer heen en weer gereden naar Oekraïne. Het volgende transport vertrekt volgens plan op maandag 8 januari. 

Chauffeurs Frans van Laar (58) uit Lunteren en Albert-Jan Morren (19) uit Harskamp vertrokken maandagmorgen en keerden vrijdag terug van een reis van ongeveer 5.600 kilometer. De hulptransporten vinden plaats onder de vlag van de christelijke Stichting Ruchama uit Harskamp. Ook René Schouten van Schouten Testgewichten uit Elspeet is hierbij nauw betrokken. 

DANKBAARHEID ERVAREN Voor Frans van Laar was het alweer de achtste rit naar Oekraïne. Zijn jonge collega-chauffeur Albert-Jan Morren ging voor de eerste keer mee. Een deel van de hulpgoederen is gelost in de stad Zhytomir in het noorden en het andere deel in Zaporizja, een stad in het zuidoosten.

,,Ook al was dit mijn achtste rit, het blijft bijzonder indrukwekkend om dit te mogen en kunnen doen’’, vertelt Frans vrijdagmorgen vanuit de vrachtwagen, op een uurtje rijden van huis. ,,Ook voor Albert-Jan was dit een onvergetelijke ervaring. De mensen in Oekraïne zijn geweldig blij met de hulp die zij krijgen. Het gaat ons niet om applaus, maar het is erg mooi om de dankbaarheid te ervaren.’’ 

STRENGE WINTER Het is de bedoeling om maandag 8 januari opnieuw met één of enkele vrachtwagens naar Oekraïne te rijden. ,,We hebben genoeg meubels en huisraad, maar weinig hygiëneproducten en eten’’, meldt de stichting. ,,Dat is juist nu bijzonder hard nodig. Er wordt een strenge winter verwacht, de eerste sneeuwstormen zijn er al geweest. Het wordt steeds moeilijker om eten te krijgen. Wie wil ons helpen om de vrachtwagen(s) vol te krijgen’’, luidt de oproep.

ETEN EN DEKENS De volgende producten zijn nodig: koffie en thee, drinken, houdbaar eten, shampoo, maandverband, hygiëneproducten, schoonmaakmiddelen, warme dekens en gevulde schoenendozen voor de kinderen. ,,Mocht u kerstpakketten over hebben, dan zijn die ook welkom’’, aldus Stichting Ruchama

,,Als u geen spullen heeft, kunt u ons helpen met een gift, zodat we zelf kunnen inkopen of dieselkosten kunnen betalen. Laten we onze medemensen in het nog steeds in grote nood verkerende Oekraïne niet vergeten.’’

GIFTEN Spullen kunnen worden gebracht naar transportbedrijf Pollotrans, Wesselseweg 176 in Kootwijkerbroek of bij Schouten Testgewichten, Molenbergweg 98 in Elspeet. Giften zijn welkom via bankrekening NL44 RABO 0338 7844 70, Pollotrans Kootwijkerbroek, onder vermelding van Noodhulp Oekraïne.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie