Afbeelding
Gemeente Barneveld

‘Barneveld klaar voor bestrijding gladde wegen en fietspaden’

28 november 2023 om 06:48 Maatschappelijk

BARNEVELD Met de voorspelde dalende temperaturen en kans op winterse buien meldt de gemeente Barneveld klaar te zijn voor de bestrijding van gladde wegen, fietspaden en winkelstraten. De strooiwagens zijn afgelopen nacht voor het eerst dit winterseizoen uitgerukt. Door opvriezing van natte weggedeelten was er kans op gladheid. 

,,Sinds 1 november tot 1april staat een ploeg van dertig man klaar’’, aldus de gemeente, die zegt duizend ton zout beschikbaar te hebben. Barneveld gebruikt puur strooizout (natriumchloride) zonder toevoeging van vloeistof. ,,Dit blijft niet plakken aan de weg. Daarom wordt pas gestart met strooien als het wegdek vochtig is, omdat het strooizout anders weg kan waaien. Het strooizout is werkzaam tot ongeveer -7 graden Celsius. Bij lagere temperaturen vermindert de werking’’, licht de gemeente toe.

EERSTE STROOIRONDE Het wegennetwerk in de gemeente Barneveld is verdeeld in twee strooirondes. Bij de eerste ronde gaat het om doorgaande wegen, wijktoegangswegen, busroutes, doorgaande fietspaden en winkelstraten. ,,Deze worden op elk moment gestrooid wanneer dat nodig is. Voorbeelden zijn de Nijkerkerweg en Hoofdstraat in Voorthuizen, de Eendrachtstraat en Hoevelakenseweg in Terschuur en de Lunterseweg en Thorbeckelaan in Barneveld. Wegen en straten die afgesloten zijn voor verkeer worden niet gestrooid.’’

WOONERVEN De tweede strooironde volgt als de eerste klaar is. ,,Dit zijn bijvoorbeeld woonerven en wijkstraten. Er wordt hier alleen gestrooid tijdens gewone werkdagen. Dus niet in het weekend en op zon- en feestdagen’’, benadrukt de gemeente.

Op sociaal medium X (voorheen Twitter) informeert de gemeente over strooiacties via @GladheidBveld.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie