Groepsfoto na de finish in Rotterdam.
Groepsfoto na de finish in Rotterdam. Team 140

Roparunteam Voorthuizen haalt bijna 21.500 euro op voor goed doel

6 juni 2023 om 14:01 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN Vermoeide hardlopers, fietsers met een pijnlijk zitvlak, masseurs met kramp in de handen, chauffeurs en navigators met een stijve rug en een cateringteam dat de sterren van de hemel kookt: deze ingrediënten leverden het Roparunteam van Voorthuizen een prachtige Roparun op. Met als ultieme beloning: 21.477,42 euro voor de Stichting Roparun. Anita Neutel, zelf lid van Roparunteam 140, schreef onderstaand sfeerverslag.

,,Het pinksterweekend, traditioneel het Roparunweekend, leverde dit jaar mooi weer op. Waar het team vorig jaar nog uren in de regen liep, was het nu overdag soms bijna te warm. Het team liep de route noord, een traject van 580 kilometer. Startend vanaf vliegveld Twente wisselden twee loopteams van ons team 140 elkaar gedurende tien etappes af. Elk team liep vijf etappes van rond de 56 kilometer. 

EREPOORTEN De route slingerde door een groot deel van Nederland, via Coevorden naar Oude Pekela, terug via Coevorden, Zutphen, Ede en Rhenen naar de finish in Rotterdam. Op naar de Coolsingel! Onderweg zie je op sommige trajecten mensen langs de weg die de deelnemers aanmoedigen. In steden is er muziek met erepoorten en kinderen delen snoep uit, ze maken er een waar feest van.

De loopteams werden traditioneel gevormd door vier hardlopers, twee fietsers, een navigator en een chauffeur. Frits Lozeman, samen met masseur Eddy Vos teamcaptain, omschrijft de Roparun van dit jaar na afloop als volgt: ,,Na twee lange nachten had ik zowaar de wekker niet nodig vanochtend. Het was een fantastisch weekend. Een rap tempo, gecompenseerd door sociale, langzame wissels om niet te vroeg op de Coolsingel te zijn.” De gelopen tijd mag namelijk niet te ver afwijken van de vooraf aan de organisatie opgegeven geschatte tijd. 

BOERDERIJ Eén van de loopteams moet even rustig aan doen vanwege het hoge tempo. Juist op die plek is een boerderij waar de route over het erf en door de stal loopt. Een prima plek om te genieten! Het team bezichtigt boerderij en koeien en maakt met de ‘zwartwitte dames’ op de achtergrond een groepsfoto.

Belangrijke elementen zijn elk jaar als eerste de gezamenlijke acties voor de fondsenwerving, zoals lege flessen in supermarkten: in juli straks in de AH in Voorthuizen, de garderobe bij Winterpop, een stamppottenbuffet en een autowasactie. Daarnaast is er de sportieve uitdaging van de Roparun zelf en de training ervoor. De teamgeest tijdens het weekend zelf is voor het team een onmisbaar element. 

GOEDE DOEL En dan is er het goede doel. Het motto van de Stichting Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De Stichting Roparun steunt bijvoorbeeld inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, vakanties voor mensen met kanker en hun familie, dagjes uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes en de inrichting van hospices.

VELDTOCHT Bij thuiskomst is de tevredenheid in het team groot. Hardloper Sylvia Kok schertst dat het wennen is om het thuis weer zonder cateringteam te moeten doen: compliment voor de prestaties van Marc Lagerwerf en ‘ome Gerrit’. Chauffeur Lex Vos: ,,Bedankt, team voor deze veldtocht 2023! Bedankt voor de gezelligheid van deze editie, waar ik een kleine bijdrage aan heb mogen leveren en aan de jongens van het cateringteam voor het lekkere eten!’’ Masseur Margreet Huijgen, voor het eerst mee, benadrukt de gezelligheid, het lekkere eten, de mooie, waardevolle gesprekken en de fijne samenwerking. Al met al een geslaagde Roparun: op naar editie 2024.’’

Even pauze op een boerderij met koeien.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie