Archieffoto.
Archieffoto. Ria van den Born

Fietstocht voor het goede doel vanuit Voorthuizen

30 maart 2023 om 12:21 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN Peter en Ria Druijff uit Voorthuizen organiseren zaterdag 15 april een familiefietstocht van zo’n dertig kilometer om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De route gaat langs allerlei boerenbedrijven, waar de deelnemers een kijkje kunnen nemen. 

De tocht begint bij Peter en Ria in Voorthuizen. Vervolgens fietst men door naar zeugenhouderij Pleizier uit Appel, vervolgens via Zwartebroek naar melkveebedrijf Berkhof, tenslotte naar pluimveebedrijf De Vries in Terschuur en via Barneveld weer naar Voorthuizen. Bij terugkeer op de Lankerenseweg wordt de barbecue aangestoken en worden er consumpties verkocht.

ALPE D’HUZES Het geld dat Peter en Ria ophalen met deze actie gaat rechtstreeks naar KWF. Ze hebben in hun leven veel familieleden gekend met kanker. Daarom zien zij in hoe belangrijk onderzoek naar deze ziekte is. Nu de twee gestopt zijn met hun boerenbedrijf, hebben ze de tijd om zich in te zetten voor KWF. ,,Ria en ik gaan op 1 juni meedoen met de Alpe d’HuZes!’’, zegt Peter. Ze hopen de bekende Franse berg Alpe d’Huez samen in ieder geval één keer te beklimmen. Peter heeft voor zichzelf een extra uitdaging bedacht: op houten klompen naar de top. ,,Ik loop elke dag op klompen, maar een berg beklimmen is wat anders. Ik ga daarom ook trainen in Limburg ofzo!’’

AANMELDEN De familiefietstocht op zaterdag 15 april begint tussen 10.30 en 11.30 uur vanaf de Lankerenseweg 39 in Voorthuizen. Aanmelden voor de fietstocht kan tot vrijdag 7 april door te appen naar 06-25246179 (Peter) of 06-27624949 (Ria). Deelname kost 7,50 euro per persoon. Meer informatie via www.bigchallenge.eu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie