Afbeelding
foto van 't Land

Eerste ontwerp uitbreiding begraafplaats Diepenbosch is af

3 maart 2023 om 09:01 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN De gemeente Barneveld presenteert binnenkort haar eerste ontwerp voor het uitbreidings- en renovatieplan voor begraafplaats Diepenbosch, aan de Rubensstraat in Voorthuizen. Tijdens een inloopavond in ontmoetingscentrum De Eng kunnen Voorthuizenaren er hun licht op laten schijnen.

Het gaat om het plan, dat nodig is om op de begraafplaats voor de langere toekomst voldoende ruimte te bieden en om achterstallig onderhoud aan onder meer de paden en het groen aan te pakken. Eind 2021 ging de gemeente al akkoord met een uitbreiding- en renovatieplan. Dat plan is nu uitgewerkt. Er komt ruim 9.000 vierkante meter aan ruimte bij, maar er worden bijvoorbeeld ook groenvakken vernieuwd. 

,,Op dit moment is er een eerste ontwerp van de nieuwe hoofdstructuur van de begraafplaats’’, meldt de gemeente. ,,De complete inrichting wordt nog ontworpen.’’ Mensen die het plan willen inzien en er op willen reageren, kunnen dinsdag 14 maart tijdens de inloopavond in De Eng terecht, tussen 17.00 en 20.00 uur. Op een later moment, als het ontwerp voor de vernieuwde begraafplaats af is, komt er opnieuw een informatieavond. Ideeën over de inrichting van de begraafplaats, kunnen ook gemaild worden, naar begraafplaatsen@barneveld.nl.

De verwachting is dat het vernieuwde Diepenbosch in 2026 klaar is. Voordat de begraafplaats uitgebreid kan worden, moet nieuw aangebrachte grond eerst een jaar inklinken. Voor dit moment geldt dat er naar verwachting tot halverwege 2026 nog voldoende ruimte is op de begraafplaats. Om de uitbreiding mogelijk te maken, zijn in 2020 al gronden aangekocht van een naastgelegen paardenweide. 

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie