LTO Gelderse Vallei positief over stikstofrapport, wel kritiek op aanpak ‘piekbelasters’

5 oktober 2022 om 17:09 Maatschappelijk anp / Jeroen Jumelet
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes na afloop van een gesprek met het kabinet en overheidsinstanties over de stikstofcrisis.
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes na afloop van een gesprek met het kabinet en overheidsinstanties over de stikstofcrisis.

BARNEVELD Voorzitter Wim Brouwer van LTO Gelderse Vallei staat positief tegenover het woensdag gepresenteerde rapport van ‘stikstofbemiddelaar’ Johan Remkes. ,,Het beruchte kaartje van minster Van der Wal is van tafel, de kritische depositiewaarde moet geen doel op zich worden, het legaliseren van de 3.300 PAS-melders heeft absoluut de prioriteit en er is ruim baan voor innovatie’’, zegt hij in een eerste reactie. 

Kritiek heeft Brouwer op de geadviseerde aanpak van de zogenoemde piekbelasters. Remkes adviseert onder meer dat 500 tot 600 boeren die de meeste stikstof uitstoten, de piekbelasters, snel worden aangepakt. ,,Het woord alleen al is vaag’’, stelt Brouwer. ,,We hebben geen enkel inzicht om hoeveel mensen het bijvoorbeeld in de Gelderse V..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.