Wethouder Wijnne brengt stikstofzorgen over aan minister Van der Wal

28 september 2022 om 16:37 Maatschappelijk Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Minister Van der Wal (tweede van links) in gesprek met wethouder Wijnne (vierde van links) en andere Gelderse bestuurders.
Minister Van der Wal (tweede van links) in gesprek met wethouder Wijnne (vierde van links) en andere Gelderse bestuurders.

BARNEVELD Zoek samen met inwoners en ondernemers naar een oplossing voor de stikstofproblematiek. Die boodschap had de Barneveldse wethouder Bennie Wijnne maandag voor stikstofminister Christianne van der Wal. Zij schoof aan bij een overleg van bestuurders, waarbij de Gelderse aanpak van de stikstofcrisis werd besproken.

In het overleg heeft Wijnne tegenover de minister benadrukt om verbinding te houden met de samenleving, om tot een reductie van de stikstofemissies te komen. Dit moet weer leiden tot een verbetering van de natuur. ,,Het is belangrijk om samen te werken met inwoners en ondernemers bij het zoeken naar oplossingen”, aldus de wethouder. ,,De zorgen ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.