Deze afstand moeten Barnevelders afleggen om elektrische auto te kunnen opladen

10 aug, 12:44 Maatschappelijk
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld krijgt dit jaar fors meer aanvragen voor de aanleg van openbare laadpalen dan in de twee jaar ervoor. Over beide jaren kwamen er in totaal vijftien van dergelijke verzoeken binnen. Dit jaar kreeg de gemeente tot en met juli al veertig aanvragen binnen.

De hogere brandstofprijzen missen hiermee hun uitwerking niet. De gemeente Barneveld is dit jaar gestart met een nieuwe concessie voor het plaatsen van openbare laadinfrastructuur. Hierin worden nieuwe locaties bepaald aan de hand van een vastgestelde plankaart. Zodra er een nieuwe aanvraag binnenkomt, wordt er een locatie gekozen op deze plankaart. ,,Dit zorgt voor een dekkend netwerk van laad..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.