Vitens: ‘Voldoende drinkwater in regio Barneveld’

4 aug, 11:57 Maatschappelijk
EPA
Afbeelding

BARNEVELD Het landelijke watertekort heeft vooralsnog geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening in de gemeente Barneveld. Volgens drinkwaterbedrijf Vitens wordt er iets minder water dan normaal geproduceerd in Holk, tussen Nijkerk en Bunschoten. Vanuit dit wingebied wordt het drinkwater voor het grootste deel van de gemeente Barneveld geleverd. Zorgen zijn er wel bij waterschap Vallei en Veluwe, dat de eerste Barneveldse beken en sloten ziet droogvallen.

Woensdag kondigde de regering een nationaal ‘feitelijk watertekort’ af, maar dat heeft nog geen effect op de drinkwaterlevering. Dat heeft onder meer te maken met het tot nu toe ‘golvende zomerweer’, zoals Vitens-woordvoerder Jeroen Bruning het omschrijft. ,,Het is niet continu droog; de afgelopen weken is er zo nu en dan een forse bui gevallen. Hierdoor sproeien inwoners..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.