‘Barneveld-Zuid’ aangewezen als toekomstig waterwingebied

27 mei, 10:33 Duurzaamheid
Provincie Gelderland
Het gebied ten zuiden van het dorp Barneveld dat de provincie Gelderland aanwijst als waterwingebied.
Het gebied ten zuiden van het dorp Barneveld dat de provincie Gelderland aanwijst als waterwingebied.

BARNEVELD Een gebied ten zuiden van het dorp Barneveld wordt definitief door de provincie Gelderland aangewezen als waterwingebied. Op termijn kan hier drinkwater worden opgepompt, mocht dat in de toekomst nodig zijn. De provincie beoogt hiermee dat er in ieder geval tot 2040 kan worden voorzien in de steeds groter wordende vraag naar drinkwater.

Barneveld begrenst het waterwinningsgebied aan de noordkant. Het strekt zich globaal uit van De Glind aan de westkant tot aan Meulunteren in het oosten en Ederveen in het zuiden. De aanwijzing door de provincie betekent niet dat de voorraden grond- (en oppervlakte)water al op korte termijn zullen worden aangeboord voor de drinkwatervoorziening, maar vooral dat de bodem en dus het grondwater wor..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.