Barneveld start schoolcampagne tegen cybercriminaliteit

5 jul, 11:38 Maatschappelijk
Getty Images/iStockphoto
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld start in het nieuwe schooljaar met een grootscheepse campagne om leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs beter weerbaar te maken tegen internetcriminaliteit. Voor de basisscholen doet Barneveld mee met het programma HackShield. Leerlingen op de middelbare scholen kunnen meedoen aan een ‘serious game’ over cybercrime.

Dat meldt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Hackshield is een laagdrempelig programma dat in veel andere gemeenten al gebruikt wordt om bij jonge kinderen de cyberweerbaarheid en mediawijsheid te vergroten. ,,We willen hier op een grootschalige manier mee aan de slag’’, meldt het college. ,,Samen met de scholen, jongerenwerkers, politie en bibliothee..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.