Afbeelding
Henk Rozenberg

Jachtvliegtuigen boven Barneveld voor dodenherdenking luchtmacht

Maatschappelijk

BARNEVELD/SOESTERBERG ,,Vier jachtvliegtuigen cirkelden vrijdagmorgen boven Barneveld’’, meldt Henk Rozenberg, die bijgaande foto’s maakte.

De Joint Strike Fighters (F-35) voerden een zogenoemde missing man-formatie uit boven de voormalige vliegbasis Soesterberg en waren tijdens hun vlucht ook vanuit Barneveld te zien. Deze fly-by is onderdeel van de jaarlijkse 1 juli-herdenking van het Commando Luchtstrijdkrachten, is te lezen op de website van het ministerie van Defensie. 

De Koninklijke Luchtmacht herdenkt op deze dag overleden luchtmachtpersoneel bij het Monument der Gevallenen op Soesterberg. ,,Dat gebeurt traditiegetrouw op de oprichtingsdag van het krijgsmachtdeel: 1 juli 1913. Na onder meer een toespraak van de Commandant der Luchtstrijdkrachten en één minuut stilte wordt er gevlogen in de missing man-formatie. Hierbij verlaat een toestel van een formatie jachtvliegtuigen de groep en vliegt steil naar boven. Dit als eerbetoon aan en symbool voor de gevallenen. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht verzorgt de ceremoniële muziek’’, aldus Defensie.

Afbeelding
advertentie
advertentie