‘De Lichtboei keert terug in Kootwijkerbroek’

1 jul, 14:45 Maatschappelijk
Wout Hazeleger
De lichtboei is opgeknapt en keert terug naar Kootwijkerbroek.
De lichtboei is opgeknapt en keert terug naar Kootwijkerbroek.

KOOTWIJKERBROEK Een knipoog naar het verleden en een blijvende herinnering aan de vroegere dorpsschool. In Kootwijkerbroek is het initiatief ontstaan om de oude lichtboei die jarenlang als blikvanger bij de gelijknamige school in het dorp stond, te herplaatsen. De boei zelf is inmiddels volledig gerenoveerd. ,,Dus nu zoek ik mensen die me willen helpen dit icoon terug te brengen.’’

Dat zegt Barnevelder Wout Hazeleger, die mede namens Gert Lieftink, de eigenaar van het stalen gevaarte, nu het initiatief trekt om de boei weer in het dorp te krijgen. ,,We hebben een mooi plekje op het oog, in de berm op de hoek van de Veluweweg en Kootwijkerdijk’’, zegt Hazeleger. ,,Feitelijk is dat bijna op dezelfde plek als waar de boei voorheen altijd al stond.’’ Als het aan Hazeleger lig..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.