‘Over twee jaar opnieuw kijken naar luchtkwaliteit bij kinderopvang’

27 mei, 11:23 Maatschappelijk
ANP
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld mag van nu af aan bij de beoordeling van nieuwe locaties voor kinderopvang en gastouderopvang afwijken van de geldende GGD-normen over luchtkwaliteit, maar wel onder het voorbehoud dat de situatie over twee jaar opnieuw tegen het licht gehouden wordt. Daarmee is er nu een oplossing voor de kinderopvang, maar blijft luchtkwaliteit een punt van aandacht.

Onder die voorwaarde, ingebracht via een voorstel van Pro’98, ChristenUnie en Burger Initiatief, ging de Barneveldse gemeenteraad woensdagavond akkoord met het plan om ruimer om te gaan met de normen voor luchtkwaliteit rond met name gastouderlocaties. Niet alleen geldt voor deze uitzonderingspositie nu een maximale termijn van twee jaar, ook moeten bij nieuwe kinderopvanglocaties fijnstofmeter..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.