Wethouder: ‘Verplaatsing oliehandel Kootwijkerbroek is op termijn beste oplossing’

13 mei, 10:25 Maatschappelijk
heliflight.nl
Oliehandel Davelaar
Oliehandel Davelaar

KOOTWIJKERBROEK Het uitplaatsen van oliehandel Davelaar aan de Kerkweg in Kootwijkerbroek zou op de langere termijn de beste oplossing zijn, op het moment dat een tweede fase van nieuwbouwwijk Oostbroek in beeld komt. ,,Maar voor fase 1 van de nieuwbouwwijk, kunnen we de situatie met betrekking tot de transportroute voor gevaarlijke stoffen nu goed motiveren.’’

Dat stelde wethouder Bennie Wijnne donderdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Grondgebied. Vorige week werd duidelijk dat de gemeente op verzoek van de Raad van State een motivatie in het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk aan moet passen, onder meer als het gaat om mogelijke risico’s van het vervoer van gevaarlijke stoffen op de transportroute richting de olieh..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.