VVD Barneveld: ‘Welzijn LHBTI-jongeren verbeteren’

28 apr, 12:00 Maatschappelijk
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De Barneveldse VVD-fractie wil dat de gemeente specifiek beleid opstelt om het welzijn van lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren te verbeteren. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat deze jongeren, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, meer welzijns- en leefstijlproblemen ervaren dan heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Volgens het SCP kampen LHBTI+-jongeren (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) vaker met slaapproblemen en problematisch gebruik van sociale media en voelen zij zich drie keer zo vaak ongelukkig als heteroseksuele jongeren. De gezinssituatie en ervaringen op school spelen hier een rol in, aldus de onderzoekers. Zij pleiten voor doelgeri..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.